Zo verwijder je het vlies van de ribben in in 3 eenvoudige stappen.

Spareribs
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spareribs

Zo verwijder je het vlies van de ribben in in 3 eenvoudige stappen.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

De onderstaande video laat je zien hoe je het vlies van een sparerib kunt verwijderen. Je krijgt ook te zien hoe gemakkelijk het kan scheuren en hoe je dit het beste kunt doen om het er allemaal af te krijgen.

Of je nu varkensribbetjes 3-2-1 rookt of een recept voor gerookte runderribben volgt, we raden je dan altijd aan deze stap toe te voegen aan je voorbereiding.

Het is een eenvoudig proces in drie stappen om het vlies van varkensribbetjes te verwijderen. Je bent iets nodig om eronder te komen, zoals een botermes of lepel. Je wilt geen scherp mes gebruiken omdat je dan het vlies of het vlees kapot snijd of in je hand kan snijden.


Ingredients

  • Botermes of lepel
  • Keuken papier
  • Spareribs

Instructions

Stap 1 – Schuif aan het uiteinde van de sparerib (waar de wervers zaten)  het botermes of de kleine lepel onder het vlies om het van het bot los te maken.

Tooltip: Je kunt een boterham mes gebruiken (geen puntige) in plaats van een lepel.

Stap 2 – Zodra je het hebt losgemaakt, schuif je twee vingers onder het vlies en begin je het vlies voorzichtig van de ribben los te trekken.

Stap 3 – Gebruik een papieren handdoek om het vlies vast te pakken, omdat het vaak te glad is om met je blote handen vast te houden. Trek langzaam het vlies los om het vlies intact te houden. Als het scheurt, moet je gewoon de stukken blijven trekken totdat het allemaal af is.


Notes

Wat als je geen tijd hebt om het vlies te verwijderen?

Koop dan ontvliesde ribben. Het is echter geen tragedie als je ze niet kunt vinden en het ermee moet doen.

Zoals wij, geven sommige mensen de voorkeur aan de textuur en zal het vlees net zo sappig zijn maar houden ook van het knappirige velletje. Kruid de rib zoals je meestal doet. Het vlies is doorlaatbaar en de rubs en kruiden gaan door naar het vlees. Alleen zal de rook hier niet door dringen.

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5141 reviews.