Zo maak je die Cote de Boeuf
Instructions
- Cote de Boeuf is een mooi woord voor ribstuk. Stel je hebt zo’n anderhalve kilo.
- Dan ga je als volgt te werk. Minstens anderhalf uur voor je gaat braden haal je het stuk vlees uit de koeling. Laat op kamertemperatuur komen. Dat scheelt straks waar.
- Verwarm de oven vast voor op 160 o C.
- Laat in een ruime braadpan boter heet worden. Met een teen knoflook en een takje tijm er in.
- Haal de knoflook en tijm er uit, laat ze alleen smaak afgeven, niet verbranden.
- Draai het vuur zo hoog mogelijk en braad het stuk vlees aan beide kanten drie minuten.
- Dan zet je braadstuk in de oven. Twintig minuten. Heb je een groter stuk vlees, een paar minuten langer. Niet teveel. Draai de oven uit en zet de ovendeur op een kier. Laat zo een kwartier afkoelen.
- Dan pas snijden, vlijmscherp net geslepen mes, en in plakken van twee centimeter dik. Maakt niet uit wat je er nog meer bij geeft, in ieder geval hoort er ook een Bearnaisesaus bij