
Zelf droge worst maken
Description
Je eigen droge worst maken! een genot om te doen en om te serveren.
Ingredients
- 9 kilo varkensnippers 20% vet
- 1 kilo varkensnippers 30% vet
- Droge worst mix 10 gr/pkg
- Varkensdarmen
- Colorozo zout 25 gram p/kg.
Instructions
– Leg de varkensdarmen een dag van te voren in ruim koud water en spoel ze voor gebruik goed door.
-Zorg dat de grondstoffen koud zijn. liefst tegen bevroren aan.
-Maal het vlees door de 5 mm plaat.
-Meng de droge worst mix en het colorozo zout goed door het deeg
-Stop het af in de varkensdarm. let op geen luchtbellen.
-Hang de worst op een droge plek van ongeveer 20 graden. liefst met iets ventilatie zodat het vrijgekomen vocht weg kan
Laat de worst minimaal 2 weken drogen.
Varkensvlees
Varkensvlees
Worstmaken
Kruiden pekels
Kruidenmengsels
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding
Aanbieding