Wildzwijn bout uit de oven

wildzwijnbout-oven
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
wildzwijnbout-oven

Wildzwijn bout uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Wild zwijn is ook in stukken te koop en het is zeker niet moeilijk om zelf een wildzwijnbout in de oven te bereiden. Sterker nog, behalve die bout heb je alleen wat peper, zout en Provençaalse kruiden nodig.


Ingredients


Instructions

  1. Haal de wildzwijn bout een uurtje voor je hem gaat bereiden uit de koelkast. Zo kan het vlees op temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Leg het vlees in een braadslee of een grote, lage vuurvaste schaal. Bestrooi de wildzwijnenbout met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  4. Zet de braadslee of schaal op het rooster dat je in het midden van de oven plaatst. Laat de bout nu rondom bruin worden. Let er op dat hij niet verbrand. Als het vlees bruin is, verlaag je de oventemperatuur naar 160 graden. Haal de schaal uit de oven en verpak de wildzwijnenbout in aluminiumfolie. Was de schaal af en plaats het ingepakte vlees er in terug. Zet de schaal weer terug in de oven.
  5. Laat de wildzwijnenbout nu langzaam gaar worden. Dit duurt zeker 3,5 uur. Draai de bout af en toe om zodat het vlees aan alle kanten gaar wordt.
  6. Haal de schaal uit de oven en maak het aluminiumfolie open. Controleer met een vork of de wildzwijnenbout  gaar is. Als het goed is moet het vlees nu zo gaar zijn dat het van het bot valt. Zo niet zet het vlees dan nog even terug in de oven.
  7. Trek het vlees met twee vorken in grove stukken.

Notes

Bij dit recept nodig:

Uitverkocht
89,99

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5061 reviews.