Wildseizoen van start
De herfst is begonnen, het is wat donker buiten en de soepen, stampotten en stoofgerechten komen weer op tafel. Persoonlijk houd ik van deze tijd. Het heeft wel wat. Traditiegetrouw gaat op 15 oktober óók het Wildseizoen weer officieel van start. Maar bestaat er nog wel een wildseizoen? Want wild kun je gewoon het hele jaar door verkrijgen. Waarom dan een wildseizoen dat loopt van 15 oktober tot om en nabij de jaarwisseling?Â
OP HET MENU
Wild liefhebbers weten het: vanaf medio oktober komt er bij veel restaurants weer wild op de kaart. Liefhebbers kijken er altijd naar uit.
Op 15 oktober wordt officieel de jacht op haas en fazant geopend en ook andere wildsoorten mogen dan worden bejaagd. Behalve ree dan, dat is dan weer zomerwild.
Het wildseizoen is een van de belangrijke culinaire periodes in Nederland. Zelf vinden we wild gewoon heel goed bij het najaar en de winter passen, want de pure smaken doen het goed in kouder weer. Wild combineert dan ook perfect met bijvoorbeeld donkere bieren, rode wijn, paddenstoelen, noten en een mooie volle aardappelpuree.
WILD VLEES
Op Aalvink.nl vind je een groot assortiment wild vlees, veelal uit de vrije natuur, dus het hoogst haalbare als het gaat om dierenwelzijn. Met een pure wildsmaak.
Onze WILD COLLECTIE
Recept tips!
Oven Wild
Wildzwijn bout uit de oven
Oven Wild
Wild zwijn rug uit de oven
Oven Wild
Reerug uit de oven
Stoven Wild
Herten poulet stoofpot
BBQ Wild
Eendeborst filet van de bbq
Oven Wild
Reebout uit de oven
BBQ Wild
Wild zwijn spareribs
Of bekijk alle recepten