Vitello tonnato

Vitello-tonnato
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vitello-tonnato

Vitello tonnato

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Vitello tonnato is een Italiaans gerecht van in repen gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaiseachtige saus die gekruid is met tonijn.


Ingredients

Scale

Tonnato-saus

  • 1 blikje tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 3  ansjovisfilets uit blik
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Vitello

  • 300 gr kalfslappen
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • versgemalen peper

Instructions

Voorbereiding:

  1. Kruid de kalfslappen met peper en zout en braad deze rondom licht bruin tot ze gaar zijn. laat de kalfslappen afkoelen en snijd ze hierna in dunnen plakken.

Tonnato-saus

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello

  1. Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees.
  2. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Notes

Bij dit recept nodig:

Uitverkocht

Kalfsvlees

Kalfslappen

16,99

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5175 reviews.