Vitello tonnato
Description
Vitello tonnato is een Italiaans gerecht van in repen gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaiseachtige saus die gekruid is met tonijn.
Ingredients
Tonnato-saus
- 1 blikje tonijn
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 3 ansjovisfilets uit blik
- 2 el olijfolie
- zout
- versgemalen peper
Vitello
- 300 gr kalfslappen
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 el kappertjes
- versgemalen peper
Instructions
Voorbereiding:
- Kruid de kalfslappen met peper en zout en braad deze rondom licht bruin tot ze gaar zijn. laat de kalfslappen afkoelen en snijd ze hierna in dunnen plakken.
Tonnato-saus
- Laat de tonijn uitlekken.
- Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Vitello
- Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees.
- Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.
Notes
Bij dit recept nodig: