Vietnamees stoofvlees
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo Shortribs zonder bot (boneless beef ribs)
· Fijne mosterd
· BBQ rub. No Rubbish Hardcore jaws
· 3 stengels citroengras
· 5 tenen knoflook
· 6 centimeter gember
· 1 rode peper
· 4 sjarlotten
· 2 theelepels 5-kruidenpoeder
· 750 milliliter water
· 2 limoenen
· 2 eetlepels ketjap
· koriander
· 300 gram witte rijst
· 250 gram doperwten Benodigdheden:
· Rookblokje
· Dutch Oven
· BBQ met deksel
Instructions
Voorbereiding van het Vietnamees stoofvlees:
1. Verwijder de vliesjes van de shortribben (boneless beef ribs) als die er nog op zitten. En smeer ze in met de fijne mosterd.
2. Strooi royaal de BBQ rub over de shortribs. Ik gebruik hiervoor de Hardcore Jaws van No Rubbish, omdat deze een mooie combi heeft van peper, zout en citrus. Dit vindt ik perfect passen bij grote stukken rundvlees, zoals de shortribs.
3. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van 120 graden.
4. Rook de shortribs met een rookblokje tussen de kolen voor ongeveer 2 uurtjes.
5. Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van mes. Snijd de knoflook fijn, schil en rasp de gember. Verwijder de pitten uit de rode peper en snij de peper fijn. Snijd de sjalotten in parten.
6. Haal het vlees nadat die goed gerookt is van je BBQ.
Bereiding van het Vietnamees stoofvlees:
1. Bouw je BBQ om tot direct En hang of zet je Dutch oven in de BBQ. Zorg voor een temperatuur van 120 – 150 graden.
Aanbieding