Hoe worden uw bestelling verpakt en bezorgd?
Â
De speciaal ontwikkelde koeldoos
Wij gebruiken een duurzame verpakking. Om die reden gebruiken we geen piepschuim (EPS) of andere milieuvervuilende verpakkingen.
De gebruikte verpakkingen zijn volledig recylclebaar, afbreekbaar en/of herbruikbaar. We kiezen in onze webshop altijd voor de duurzame optie, zowel voor het vlees als de manier waarop we het verpakken en naar je versturen. Beter voor klimaat en milieu
In de koeldoos zal je ook gelpacks aantreffen. Deze diepgevroren gelpacks zorgen ervoor dat jouw producten goed op temperatuur blijven. De inhoud van de gelpacks zijn 100% natuurlijk en milieuvriendelijk. Je kunt de gelpacks na gebruik open knippen en de inhoud via de gootsteen afvoeren. Zorg wel dat de gelpacks goed op kamertemperatuur zijn, dan gaat dit gemakkelijker. De verpakking kun je vervolgens met het restafval meegeven. Je kunt de gelpacks natuurlijk ook thuis hergebruiken als koelelementen, ideaal om bijvoorbeeld de inhoud van de koelbox koel te houden tijdens een dagje strand.
De vacuuum verpakking
De producten die wij in de speciale koeldozen verzenden, zijn in de meeste gevallen vacuüm verpakt. De voordelen van vacuumverpakking zijn enorm:
- Vlees blijft langer vers, zowel het verse product als bevroren
- Zichtbare inhoud
- Geen vochtverlies
- Geen gewichtsverlies
- Nagenoeg steriel, beschermd tegen invloeden van buitenaf
- Indien ingevroren makkelijker weer te ontdooien
- Makkelijker in te vriezen
Een klein nadeel is echter dat vacuüm verpakt vlees verkeert in een zeer zuurstofarme omgeving, en daardoor de neiging heeft een beetje grauw te worden. Zodra je het vlees uit de verpakking haalt en weer blootstelt aan zuurstof, komt de kleur echter binnen 10 minuten weer tevoorschijn. Ook kan er verkleuring optreden doordat een ijskoude gelpack tegen het verse vlees ligt.
Elk stuk vlees wat in de doos gaat is vacuüm verpakt. Alleen kan een verpakking soms tijdens transport los enof lek raken. Dit is geen probleem voor de kwaliteit en wij kunnen dit helaas niet voorkomen. Zorg alleen dat het product als je het langer bewaren wilt goed verpakt in de vriezer bewaard word en binnen 2 maanden gegeten wordt.
Aalvink vleesspecialiteiten en het milieu
Â
We kiezen in onze webshop altijd voor de duurzame optie, zowel voor het vlees als de manier waarop we het verpakken en naar je versturen. Beter voor klimaat en milieu en voor dierenwelzijn!
Bezorging
Aalvink vleesspecialiteiten bezorgt in heel Nederland m.u.v de waddeneilanden bij je thuis, of op een ander willekeurig adres dat je aangeeft. Je laat je bestelling dus eenvoudig op je werk of bij kennissen bezorgen.
De portokosten per levering zijn € 7,99, dit is het basistarief voor bestelling van pakketten tot 10 kilo incl verpakking en koeling (8 kg product, 2 kg verpakking/koeling). Van 10 t/m 30 kilo word 14,99 euro berekend. Vanaf 200 euro product worden geen verzendkosten berekend.
Bestelling zelf afhalen
Â
Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid je bestelling zelf af te halen. Dit heeft een aantal voordelen, maar is uiteraard alleen een geschikte oplossing voor mensen die op redelijke afstand van onze bezochte weekmarkten werken/wonen. Webshop bestellingen die je zelf ophaald dienen vooraf betaald te zijn.
- Onze weekmarkten (agenda)
Temperatuur
De speciaal ontworpen koeldoos waarborgt dat uw bestelling bij jou of je buren gekoeld aankomt, onafhankelijk van de buitentemperatuur. Mochten de producten om wat voor reden dan ook ongekoeld bij je aankomen, bijvoorbeeld door vertraging of door een beschadiging van de verpakking, adviseren wij je onmiddelijk kontakt met ons op te nemenvia email. Voorzie de email altijd met foto’s van het product, verpakking en de gemeten kern temperatuur anders kunnen we de klacht niet in behandeling nemen. Afhankelijk van de situatie nemen we in overleg met jou een beslissing over de verdere afwikkeling. Indien jij of je buren niet thuis waren op het moment van levering en de bestelling daarom later dan voorzien door jou in ontvangst is genomen, kan Aalvink vleesspecialiteiten helaas geen aansprakelijkheid accepteren voor te hoge temperaturen.