Hoe worden uw bestelling verpakt en bezorgd?
De speciaal ontwikkelde koeldoos
Wij verpakken onze producten in een speciaal ontworpen koeldoos van geëxpandeerd polystyreen (EPS). EPS, oftewel piepschuim, is een uitstekend isolatiemateriaal. Het is water- en vochtafstotend, en licht van gewicht. Talloze tests hebben uitgewezen, dat onze producten 48 uur koel blijven in een dergelijke verpakking. Uw bestelling wordt rechtstreeks uit de koelcel in de EPS-koeldoos gelegd, in een speciale isolerende polyethyleen binnenzak. Daarna voegen wij, afhankelijk van het seizoen, ijs en/of droogijs toe, waarna het geheel hermetisch wordt afgesloten met tape, en indien nodig voorzien van hoog gekwalificeerd kunststof omsnoeringsband (Strapex). Als laaste voegen wij de transportdocumenten en uw factuur toe.
De vacuuum verpakking
De producten die wij in de speciale koeldozen verzenden zijn meestal vacuüm verpakt. De voordelen van vacuumverpakking zijn enorm:
- Langer vers, zowel diepvries als vers
- Zichtbare inhoud
- Geen vochtverlies
- Geen gewichtsverlies
- Nagenoeg steriel, beschermd tegen invloeden van buitenaf
- Indien ingevroren makkelijker weer te ontdooien
- Makkelijker in te vriezen
Een klein nadeel is echter dat vacuüm verpakt vlees verkeert in een zeer zuurstofarme omgeving, en daardoor de neiging heeft een beetje grauw te worden. Zodra u het vlees uit de verpakking haalt en weer blootstelt aan zuurstof, komt de kleur echter binnen 10 minuten weer tevoorschijn.
Aalvink vleesspecialiteiten en het milieu
Wij verpakken onze bestellingen in piepschuim (EPS). EPS betaat voor 98% uit lucht en kan bovendien 100% gerecycled worden omdat het bestaat uit één materiaalsoort. Milieuvriendelijk dus. U kunt de box waarin uw bestelling aankomt gerust weggooien in de restafvalton.
Bezorging
Aalvink vleesspecialiteiten bezorgt in heel Nederland m.u.v de waddeneilanden bij u thuis, of op een ander willekeurig adres dat u aangeeft.
Als u voor 14.00 bestelt, hebt u uw bestelling binnen 3 dagen in huis, inclusief zaterdag. Bestellingen, geplaatst op vrijdag, op zaterdag en op zondag, worden pas op maandagochtend verwerkt en op z’n vroegst dinsdag verstuurd ( mits op voorraad er word dan contact met u opgenomen). (tijdens feestdagen een aangepast leverschema)
Wel is het van belang dat u een leverdatum invult! anders wordt u door ons ingedeeld.
Uw bestelling wordt gekoeld en gevacumeerd geleverd in speciaal voor Aalvink vleesspecialiteiten ontwikkelde koeldozen. Hierdoor arriveert uw bestelling op de juiste temperatuur. Het is echter wel van belang, dat u thuis bent op het tijdstip van levering. Bij geen gehoor zal de vervoerder aanbellen bij uw buren. Mochten die er ook niet zijn, dan heeft Trunkrs de opdracht het pakket te bewaren in de vriezer en het de volgende dag weer aan te bieden. Het gaat immers om producten met een beperkte houdbaarheid.
De portokosten per levering zijn € 6,99, dit is het basistarief voor bestelling van pakketten tot 10 kilo incl verpakking en koeling (8,7 product, 1,3 verpakking/koeling). Van 10 t/m 30 kilo word 13,99 euro berekend.Bestelling zelf afhalen
Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid uw bestelling af te halen. Dit heeft een aantal voordelen, maar is uiteraard alleen een geschikte oplossing voor mensen die op redelijke afstand van onze bezochte weekmarkten werken/wonen. Indien u zelf ophaalt kunt u ook afrekenen bij ontvangst van de goederen.
- Onze weekmarkten (agenda)