Hoe worden uw bestelling verpakt en bezorgd?

 

De speciaal ontwikkelde koeldoos

Wij verpakken onze producten in een speciaal ontworpen koeldoos van geëxpandeerd polystyreen (EPS). EPS, oftewel piepschuim, is een uitstekend isolatiemateriaal. Het is water- en vochtafstotend, en licht van gewicht. Talloze tests hebben uitgewezen, dat onze producten 48 uur koel blijven in een dergelijke verpakking. Uw bestelling wordt rechtstreeks uit de koelcel in de EPS-koeldoos gelegd, in een speciale isolerende polyethyleen binnenzak.

Daarna voegen wij, afhankelijk van het seizoen, ijs en/of droogijs toe, waarna het geheel hermetisch wordt afgesloten met tape, en indien nodig voorzien van hoog gekwalificeerd kunststof omsnoeringsband (Strapex). Als laaste voegen wij de transportdocumenten en uw factuur toe.

De vacuuum verpakking

De producten die wij in de speciale koeldozen verzenden zijn meestal vacuüm verpakt. De voordelen van vacuumverpakking zijn enorm:

  • Langer vers, zowel diepvries als vers
  • Zichtbare inhoud
  • Geen vochtverlies
  • Geen gewichtsverlies
  • Nagenoeg steriel, beschermd tegen invloeden van buitenaf
  • Indien ingevroren makkelijker weer te ontdooien
  • Makkelijker in te vriezen

Een klein nadeel is echter dat vacuüm verpakt vlees verkeert in een zeer zuurstofarme omgeving, en daardoor de neiging heeft een beetje grauw te worden. Zodra u het vlees uit de verpakking haalt en weer blootstelt aan zuurstof, komt de kleur echter binnen 10 minuten weer tevoorschijn.

Aalvink vleesspecialiteiten en het milieu

 

Wij verpakken onze bestellingen in piepschuim (EPS). EPS betaat voor 98% uit lucht en kan bovendien 100% gerecycled worden omdat het bestaat uit één materiaalsoort. Milieuvriendelijk dus. U kunt de box waarin uw bestelling aankomt gerust weggooien in de restafvalton.

Bezorging

Aalvink vleesspecialiteiten bezorgt in heel Nederland m.u.v de waddeneilanden bij u thuis, of op een ander willekeurig adres dat u aangeeft.

Als u voor 14.00  bestelt, hebt u uw bestelling binnen 3 dagen  in huis, exclusief zaterdag. Bestellingen, geplaatst op vrijdag, op zaterdag en op zondag, worden pas op maandagochtend verwerkt en op z’n vroegst dinsdag verstuurd ( mits op voorraad er word dan contact met u opgenomen). (tijdens feestdagen een aangepast leverschema)
Wel is het van belang dat u een leverdatum invult! anders wordt u door ons ingedeeld.
Ben jij je bestelling nodig op zaterdag. Laat deze dan donderdag leveren. er is dan nog een uitloop naar vrijdagavond. Zaterdags word er niet bezorgd. Iedereen doet zijn best. Wij en ook de vervoerder. maar we kunnen nooit de garantie geven van datum en tijdstip. Annuleringen worden in dat geval door ons niet geaccepteerd.
 
Uw bestelling wordt gekoeld en gevacumeerd geleverd in speciaal voor Aalvink vleesspecialiteiten ontwikkelde koeldozen. Hierdoor arriveert uw bestelling op de juiste temperatuur. Het is echter wel van belang, dat u thuis bent op het tijdstip van levering. Bij geen gehoor zal de vervoerder aanbellen bij uw buren. Mochten die er ook niet zijn, dan heeft Trunkrs de opdracht het pakket te bewaren in de vriezer en het de volgende dag weer aan te bieden. Het gaat immers om producten met een beperkte houdbaarheid.
 

De portokosten per levering zijn € 7,50, dit is het basistarief  voor bestelling van pakketten tot 10 kilo incl verpakking en koeling (8,7 product, 1,3 verpakking/koeling). Van 10 t/m 30 kilo word 14,50 euro berekend.

Bestelling zelf afhalen

 

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid uw bestelling af te halen. Dit heeft een aantal voordelen, maar is uiteraard alleen een geschikte oplossing voor mensen die op redelijke afstand van onze bezochte weekmarkten werken/wonen. Indien u zelf ophaalt kunt u ook afrekenen bij ontvangst van de goederen.

Temperatuur

De speciaal ontworpen koeldoos waarborgt dat uw bestelling bij u of uw buren gekoeld aankomt, onafhankelijk van de buitentemperatuur. Mochten de producten om wat voor reden dan ook ongekoeld bij u aankomen, bijvoorbeeld door vertraging of door een beschadiging van de verpakking, adviseren wij u onmiddelijk kontakt met ons op te nemen. Afhankelijk van de situatie nemen we in overleg met u een beslissing over de verdere afwikkeling. U kunt zich vanzelfsprekend te allen tijde beroepen op onze “Niet goed? Geld terug!” regel. Indien u of uw buren niet thuis waren op het moment van levering en de bestelling daarom later dan voorzien door u in ontvangst is genomen, kan Aalvink vleesspecialiteiten helaas geen aansprakelijkheid accepteren voor te hoge temperaturen.