Twentse hutspot met klapstuk

hutspot
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
hutspot

Twentse hutspot met klapstuk

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Twentse Hutspot, een klassiek stamppot recept. Met dit basisrecept zet je snel een heerlijke pan stamppot met klapstuk op tafel.


Ingredients

Scale
  • Kruimige Aardappelen (1000 gram)
  • 700 gram klapstuk
  • 3 eetlepels boter
  • ½ liter runderbouillon (van tablet)
  • 10 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 700 gram winterwortel
  • 5 uien
  • grove mosterd

Instructions

  1. Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.
  2. Doe de bouillon, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.
  3. Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
  4. Haal na 2 uur sudderen het vlees uit de pan en schenk de bouillon door een zeef.
  5. Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.
  6. Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
  7. Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
  8. Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in stukken.
  9. Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart schaaltje.

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5203 reviews.