Twentse hutspot met klapstuk
Description
Twentse Hutspot, een klassiek stamppot recept. Met dit basisrecept zet je snel een heerlijke pan stamppot met klapstuk op tafel.
Ingredients
- Kruimige Aardappelen (1000 gram)
- 700 gram klapstuk
- 3 eetlepels boter
- ½ liter runderbouillon (van tablet)
- 10 jeneverbessen
- 4 kruidnagels
- 700 gram winterwortel
- 5 uien
- grove mosterd
Instructions
- Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.
- Doe de bouillon, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.
- Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.
- Haal na 2 uur sudderen het vlees uit de pan en schenk de bouillon door een zeef.
- Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.
- Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.
- Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.
- Stamp de aardappelen en groenten tot een stamppot. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in stukken.
- Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart schaaltje.