Twentse erwten soep oftewel snert

Erwtensoep
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Erwtensoep

Twentse erwten soep oftewel snert

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Traditionele twentse erwtensoep maken met spliterwten en varkenspoot

Voor de ouderwetse snert.


Ingredients

Scale

Instructions

  1. Wel de spliterwten een nacht in ruim water.
  2. Spoel de spliterwten en breng ze samen met 2 liter water, ontbijtspek, laurierblaadje en varkenspoten aan de kook. Eventueel schuim dat boven komt drijven verwijderen met een schuimspaan. Laat op laag vuur circa 10 minuten trekken.
  3. Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
  4. Pel en snijd de uien in grove stukken. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de wortels en knolselderij in blokjes.
  5. Voeg de groente toe aan de soep. (Let op: de spliterwten bovenop.) Laat de soep circa 3,5 uur rustig koken en roer af en toe goed door. Eventueel aanvullen met water.
  6. Verwarm of gaar de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Schep de varkenspoten en het spek uit de soep. Gooi de varkenspoten weg. Snijd het spek fijn en roer door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Pluk en hak de peterselie en roer de peterselie door de soep.
  9. Snijd de rookworst in plakjes en roer deze door de snert.
  10. Eet smakelijk

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5203 reviews.