Tri-tip met groene couscous

tri-tip-couscous
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
tri-tip-couscous

Tri-tip met groene couscous

  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 1h
  • Total Time: 47 minute

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

Scale

Tri-tip:

 

Groene couscous:

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram Rucola
  • 15 gram platte peterselie
  • 15 gram koriander
  • 15 gram munt
  • 1 teen knoflook
  • 100 milliliter olijfolie
  • Zout en peper
  • 3 in ringen gesneden bosui
  • 1 Spaanse peper, fijn gesneden

Benodigdheden:

  • Ziplock zak
  • Skillet
  • Kerntemperatuurmeter
  • Keukenmachine

Instructions

Voorbereiding magic dust tri-tip:

  1. Meng de Magic dust rub, appelcider azijn, sinaasappelsap en de olijfolie goed door elkaar.
  2. Doe de hele tri-tip in een grote ziplock zak en schenk hierin de marinade.
  3. Leg de zak met het vlees en de marinade in de koelkast en laat dit liggen voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht. Zo trekt de marinade goed in het vlees.

Bereiding van de magic dust tri-tip:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. Laat je skillet gelijk mee warm worden.
  2. Als de BBQ op temperatuur is haal je de tri-trip uit de koelkast en uit de marinade zak. Bak de het vlees om en om voor een aantal minuten goed bruin. Doe dit ongeveer 2 – 4 minuten per kant.
  3. Bouw je BBQ om naar een indirecte BBQ en zorg voor een tempartuur van ongeveer 120 graden.
  4. Leg de tri-tip op het rooster en steek een temperatuurmeter in het dikste stuk van het vlees. Stel deze in op 52 graden
  5. Als de kerntemperatuur 52 graden is, haal je het vlees van je BBQ en laat je hem 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. De kern gaart dan door naar 55 graden.
  6. Snij het vlees nu aan, snij stukken van 2 centimeter en serveer dit samen met de groene couscous.

Bereiding van de groene couscous:

  1. Kook de parel couscous zoals hoe het op het pakje staat aangegeven.
  2. Maal de ras el hanout, kaneel, rucola, platte peterselie, koriander, munt, knoflook en de olijfolie in een blender. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Schep dit door de parel couscous, samen met de bosui en rode peper.
  4. Serveer dit met de magic dust tri-tip.

* De Magic Dust is één van de bekendste en populairste rubs ter wereld. Deze unieke rub van The Fire Station is, in tegenstelling tot de meeste BBQ rubs, zeer fijn. Kruidig met een vleugje pit. Deze magic Dust is vooral geschikt voor kip en varken, maar hij komt ook goed tot zijn recht op rund.

 


Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3779 reviews.