Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thaise steak salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 1
  • Total Time: 1 minute

Description

Heerlijke thaise steak salade met bavette


Ingredients

Scale

1 kilo bavette

4 teentjes knoflook geperst

1,5 eetlepel verse gehakte gember

3 bosuitjes in plakjes

3 jalapeno pepers zonder zaadjes fijn gesnedeb.

3 eetlepels suiker

80ml sojasaus

80ml citroensap

2 eetlepels donkere sesamolie

35 gr mie

1 krop eikenbladsla of gemengde sla

1 komkommer is dunne plakjes

1 kleine ui in ringen gesneden

500gr kers tomaat gehalveerd

10 gr muntblaadjes

20 gr verse korianderblad

10 gr basilicum blaadjes vers

15 gr geroosterde pindaá

voor ganering kleine takjes munt


Instructions

Kerf de bavette licht in met een ruit motief ( trekt de marinade beter in)

Doe de knoflook,gember, bosui, pepers en suiker in een kom en prak het fijn, voeg de sojasaus, citroensap, sesamolie en een beetje water toe en giet de helft van deze marinade over de bavette en laat deze 5 uur marineren in de koelkast. Bewaar de rest van deze marinade voor de sla.

week de mie in koud water tot deze zacht begint te worden, of anders licht voorkoken en laat de mie goed uitlekken.

Maak de bbq gereed voor direct grillen. heet.

Trek de sla in kleine stukjes en doe de sla met de komkommer, ui, tomaten, munt,koriander, basilicum in een kom met de rest van de marinade cq dressing.

Gaar de bavette tot medium rare ( kern 62gr) en laat deze 15 min rusten en snijd het dan in flinterdunne plakjes. wel op de draad snijden natuurlijk.

Doe de bavette reepjes door de salade en roer het nu door en garneer af met de geroosterde pinda’s.

eet smakelijk.


De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.