Texas crutch voor grasgevoerd rundvlees

Texas crutch shortrib
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Texas crutch shortrib

Texas crutch voor grasgevoerd rundvlees

  • Author: jan aalvink
  • Category: bbq
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Texas crutch. De beste bereidings methode voor slow cooking sessies met gras gevoerd rundvlees.


Ingredients

  • Grote stukken grasgevoerd rundvlees (brisket, shortribs, chuck, etc)
  • Alu folie
  • boter, appelsap.
  • Geduld

Instructions

5 eenvoudige stappen voor de perfecte Texas Crutch

  1. Begin met de low and slow cook van je vlees voor ongeveer 2/3 van de totale kooktijd. Het aantal uren is afhankelijk van wat je aan het grillen bent.
  2. Wanneer het vlees een kern bereikt van 62 graden is het tijd om het vlees in te pakken
  3. Haal het vlees van de grill en wikkel het stevig in alu folie. Je kunt een klont boter of een paar eetlepels vloeistof toevoegen, of dat nu appelsap, bier of wijn is om de malsheid en smaak te vergroten. BELANGRIJK! Het moet een strakke afdichting zijn!
  4. Leg het in folie verpakte vlees terug op de bbq en ga door met de sessie totdat de interne temperatuur uw doeltemperatuur bereikt (bijvoorbeeld: 94 graden voor brisket.)
  5. Nu heb je een keuze: je kunt het vlees van de bbq verwijderen, het ingepakt en warm houden en laten rusten als het nog geen tijd is om te eten. Of je kunt het uitpakken (wees voorzichtig met de hete stoom) en nog eens 30 minuten op laag grillen om de schors die vochtig zal zijn van het stomen in de folie wat knapperig te maken. Zo vermijd je die eerder genoemde “pot-roast-y” textuur.

Hoe zit het met Butcher Paper of folie?

  • De Texas crutch-techniek maakt gebruik van folie, maar veel pit-masters geven er de voorkeur aan om dezelfde methode te volgen met behulp van food-grade roze slagerpapier (geen wax, geen siliconen).
  • Omdat het poreus is, laat slagerpapier het vlees ademen, waardoor de zachtheid die kan voortvloeien uit het inpakken van folie wordt verminderd, maar het helpt om sneller door de stall te komen en de kooktijd te verkorten.
  • Alu folie verminderd de kans op uitdroging. Korst en bark kan ook bereikt worden aan het eind van de sessie door het vlees uitgepakt langzaam na te grillen.

Met wat voor soort vlees kan ik de Texas Crutch methode het best gebruiken?

  • Grote vleesdelen en vooral vlees met veel bindweefsel die vele uren nodig hebben op de bbq, zullen het meest profiteren van deze methode, omdat lang langzaam garen al die taaie vezels mals maakt, maar ze mogelijk kan uitdrogen – en een Texas Crutch verkort de sessie terwijl het vlees vochtig blijft.
  • De meeste soorten vlees waar een Texas Crutch voor wordt gebruikt zijn:
  • Brisket, shortribs, chuck, varkensnek, boston butt, spareribs (3,2,1)

Notes

BBQ American style

Boston Butt

26,9740,45

BBQ American style

Brisket

43,0064,00

BBQ American style

Chuck

54,50

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4270 reviews.