Sticky chinese bbq buik spareribs

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sticky chinese bbq buik spareribs

  • Author: jan aalvink

Description

Sticky chinese bbq buik spareribs. Char siu stijl.


Ingredients

Scale

1/3 kop Hoisin Saus
1/3 kop Soya Saus
2 eetlepels Chinese Shaoxing wijn (of een droge sherry)
2 eetlepels Honing
2 eetlepels Bruine suiker
1 eetlepels geperste knoflook
1/2 theelepel Chinese five spice poeder
6buik spare ribs
2 sjalotten voor garnering.


Instructions

  1. Doe de hoisin, soja, wijn, honing,bruine suiker, knoflook en five spice in een kom en meng dit goed door elkaar, haal de helft van de marinade eruit om later te gebruiken, marineer de buik spareribs met de saus, zodat de ribben goed bedekt zijn en laat het een nacht in de koelkast door trekken.
  2. Bereid de bbq voor voor indirecte hitte ( 130 gr ) en gaar de ribben in 3 a 4 uur.
  3. Doe de achter gehouden saus/marinade in een pan en laat dit een beetje inkoken tot gewenste dikte. bestrijk de buik spareribs als ze de gewenste gaarheid hebben in met de saus en laat de ribben nog 15 minuten op de bbq liggen.
  4. Je kunt de saus na indikken ook gebruiken als dipper.
  5. Eet smakelijk.

 

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3362 reviews.