Sticky Chicken Wings
- Prep Time: 2h
- Cook Time: 1h
- Total Time: 3h
- Category: bbq
- Method: bbq
- Cuisine: usa
Description
Kippenvleugels van de BBQ, als voorgerecht of zo bij de borrel.
Ingredients
- 1 kg kippenvleugeltjes
- 4 el sojasaus
- 4 el chilisaus
- 4 el vloeibare honing
- 4 el sesamolie
- 2 el gembersiroop
- 4 el tomatenketuchup
- 4 el donkere basterdsuiker
Instructions
- Voeg alle ingrediƫnten voor de sticky marinade samen, meng goed door elkaar en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. De Chicken Wings worden het allerlekkerst als je ze minstens 2 uur laat marineren in de koelkast, in een braadslee of in een afsluitbare plastic zak.
- Steek ondertussen de BBQ aan tot een temperatuur van ongeveer 160 graden. Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de kippenvleugels op (het indirecte deel van) je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Wil je je kippenvleugels ook een beetje roken? Voeg dan wat rookhout toe. Gaar de kippenvleugels een kwartiertje, met de deksel op de BBQ.
- Hierna kun je de vleugels eventueel nog bestrijken met de marinade, die je het beste even kan opwarmen hiervoor. Gaar ze hierna nog 10 minuutjes en klaar zijn je Sticky Chicken Wings! Dit betekent wel verplicht met je handen eten.
Eet smakelijk!