Sticky kip TV sticks van de bbq

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

STICKY BBQ CHICKEN WINGS

  • Author: Jan Aalvink

Ingredients

Scale
  • 2 kilo kippenvleugels
  • knoflookpoeder
  • gerookte paprikapoeder (gewone kan evt. ook)
  • cayennepeper
  • 450 ml BBQ saus
  • 150 ml honing
  • 1 flinke el srirachasaus
  • 2 el ketchup
  • 1 koffielepel knoflookpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of bbq indirect. Zet onderin een bakplaat om het vet op te vangen. Leg het rooster alvast klaar. Maak de kippenvleugels schoon en bestrooi ze aan beide kanten met knoflookpoeder, zout, gerookte paprikapoeder en cayennepeper. Leg op het rooster en schuif in het midden van de oven. Bak 30 minuten.
  2. Ondertussen maak je de saus door de BBQ saus te mengen met honing, srirachasaus, ketchup en knoflookpoeder. Haal de kippenvleugels uit de oven, haal ze 1 voor 1 royaal door de saus en zet ze nog 10 minuten terug. Als je nog marinade over hebt kun je deze apart erbij geven in een kommetje.

 

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3214 reviews.