
Steak and fries met Prime rib.
Description
Een goeie klassieker op je scherm vandaag: Steak & Fries 🥩🍟
Wij hebben hier een hele dikke prime rib voor gebruikt, maar dit recept leent zich ook perfect voor een goeie ribeye bijvoorbeeld 😎
Ingredients
- paar takjes tijm, rozemarijn en peterselie 🌿
- primerib
- 2 a 3 lepels mosterd 🫙
- ➔ Bestel hier jouw Prime Rib vers van Aalvink.nl →
- een flinke hoeveelheid parmezaanse kaas 🧀
- 3 teentjes knoflook
- flinke scheut olijfolie
- Panko of paneermeel
- Aardappelen
- Ossewit of eigen gesmolten niervet
Instructions
- M.u.v de aardappelen en ossewit hak je dit allemaal fijn en meng je goed door elkaar, voeg olie toe tot het een smeuïg geheel wordt. dit is voor de korst.
- Schroei de prime rib dicht aan alle kanten en haal deze van de bbq.
- Smeer deze is met het mengsel dat je net gemaakt hebt en pak het geheel in alu folie en leg het indirect terug op de bbq tot deze een kern bereikt van 54 graden.
- Laat even rusten en tracheer de prime rib.
- Voor de patat (!) pak je wat aardappelen (licht bloemig) en snij je hier patat van.
- 👉 Nog geen Prime Rib in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
- Daarna geef je ze een koud bad voor een paar minuten zodat het zetmeel wegspoeld, en dan dep je ze droog 🧻
- Verwarm je ossenwit op ca 140 graden (wij hadden geen thermometer dus we hoopten maar op het beste), en bak je alle patatjes een eerste keer voor ongeveer 5 minuten.
- Laat ze uitlekken en wat afkoelen, om ze vervolgens nog 3 a 4 minuten te frituren op 180 graden!
Notes
Bij dit recept nodig: