Sous Vide Short Ribs met groente en een curryworstje
Description
Recept van Marco van houten
Ingredients
1 Kilo Shortribs
2 Eetlepels Mosterd
Rub, The naked Gunpowder van No Rubbish
Vacuumzak
Groene Asperges
Wortels
Uien
Curryworstje
Instructions
- Smeer de Short Ribs in met de mosterd. Strooi daarna een mooi laagje van de rub over het vlees.
- Doe vervolgens de Short Rib in een vacuümzak en trek deze vacuüm. Als je geen vacumeermachine hebt, kan deze ook in een ziplock zak. Zorg er wel voor dat er zo weinig mogelijk lucht in de zak blijft.
- Maak een warm water bad van 74 graden, dit gaat het beste met een sous vide apparaat.
Bereiding:
- Leg je verpakte Short Rib in het warmwater bad en laat deze hierin liggen voor de komende 24 uur. Haal de Short Rib uit het water en haal hem uit de zak. Steek nu de BBQ aan indirect op 100 – 120 graden, voeg een rookblokje aan de houtskool toe.
- Leg nu de shortrib op het rooster en laat hem hier voor 1,5 – 2 uur liggen. Zodat hij een lekker rooksmaakje krijgt.
- Smeer de Short Ribs het laatste half uur om de 10 minuten in met de BBQ saus, deze zal mooi karamelliseren.
- Haal hem van de BBQ. Zorg nu dat je BBQ gereed is voor directe hitte, laat hem opkomen tot de 200 – 250 graden en zet een gietijzeren Skilled op het rooster. Grill hierin de Groene Asperges, Wortels, Uien en het curryworstje in. Breng op smaak met Peper en Zout!
- Maak plaats op de skillet voor de Shortrib en dien het allemaal op. Eet Smakelijk