Sloppy Joe ovenschotel

Sloppy Joe Gehakt
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sloppy Joe Gehakt

Sloppy Joe ovenschotel

  • Method: BBQ
  • Cuisine: Amerikaans

Description

De naam van dit gerecht komt door de bedenker, de kok Joe uit Iowa. Hij serveerde de broodjes gehakt ‘sloppy’ door er tomatensaus over heen te doen. Een regelrechte hit. 

Recept van Marco van Houten
@marcobbq.nl


Ingredients

Ingrediënten:

· 500 gram rundergehakt

· 100 gram paneermeel

· 1 ei · 2 eetlepels BBQ Kruiden

· Zonnebloemolie

· 2 uien, fijn gesneden

· 1 winterwortel, in stukjes

· 2 teentjes knoflook, geperst

· 1 fles tomaten passata, 600 gram

· 2 eetlepels worcestersaus

· 3 eetlepels rode wijnazijn

· 2 eetlepels tomatenketchup

· 50 gram basterdsuiker

· 250 gram cherry tomaatjes

· 1 bos peterselie

· 1 bol mozzarella

Benodigdheden:

· Dutch Oven

· Gietijzeren pan


Instructions

Voorbereiding van de Sloppy Joe ovenschotel:

1. Meng het gehakt met paneermeel en de BBQ kruiden. Maak hiervan kleine gehaktballetjes van 2 – 3 centimeter.

 

Bereiding van de Sloppy joe ovenschotel:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van 180 graden. We gebruiken directe hitte voor dit gerecht. Laat tijdens het opwarmen van de BBQ de Dutch Oven mee verwarmen.

2. Verhit 3 eetlepels olie in je Dutch Oven en bak de gehaktballetjes hierin goudbruin. Als ze goed zijn gebakken, haal je ze eruit en leg je ze even aan de kan op een bord of in een schaal.

3. Fruit nu de ui, wortelen en de knoflook in de pan voor ongeveer 10 minuten.

4. Voeg de passata, worcestersaus, rode wijnazijn, tomatenketchup, basterdsuiker en de tomaatjes toe en meng dit goed door elkaar.

5. Voeg nu nog 200 milliliter water toe en breng op smaak met peper en zout.

6. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat dit pruttelen voor +/- 20 minuten.

7. Leg ondertussen de gehakballetjes in een gietijzeren pan en hak de peterselie fijn. Strooi de helft van de peterselie over de gehaktballen. Bewaar de andere helft.

8. Schenk de ingedikte saus nu over de gehaktballen en meng dit goed samen met de peterselie.

9. Scheur de bol mozzarella over de ovenschotel en bak dit nogmaals voor 20 minuten in de BBQ.

10. Strooi de rest van de peterselie over de ovenschotel.

11. Serveer met desembrood. Eet smakelijk!


Keywords: Sloppy Joe, BBQ, Dutch Oven

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3041 reviews.