Simpel Merguez worstjes maken.

Wildzwijn worst
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Wildzwijn worst

Simpel Merguez worstjes maken.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Jan Aalvink
  • Prep Time: 1
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 31 minutes
  • Category: charcuterie
  • Method: braden/ bbq
  • Cuisine: eu

Description

Eenvoudig maar lekker merquez worst recept.


Ingredients

Scale
  • 2 kilo lamsschouder zonder bot, in blokjes
  • 1 pond varkensrugspek, in blokjes
  • 40 gr. kosjer zout
  • 3 theel. suiker
  • 2 theel. chilivlokken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 geroosterde rode paprika’s, in stukjes
  • 2 theel. versgemalen zwarte peper
  • 2 el. Spaanse paprikapoeder
  • 2 el. fijngehakte oregano
  • 0,6 dl. rode wijn, koud
  • 0,6 dl. ijswater
  • 6 meter schapendarm
  • Hier vind u de benodigdheden.

Instructions

  1. Meng alles door elkaar, behalve de wijn en het water, en koel het. Maal het mengsel in de gehaktmolen door de fijne gaatjes, vang het op in een koude schaal.
  2. Doe er de water en de wijn bij en meng met een houten lepel goed door elkaar. Zet koel weg, maar neem er eerst een beetje af, kneed dat tot een balletje en pocheer dat in wat water om te proeven of er nog iets bij moet.
  3. Spoel de darmen goed uit onder de koude kraan.
  4. Trek de darm over de vultuit, bevestig de tuit aan de gehaktmolen, en draai er worstjes van.


Nutrition

  • Fat: 25
Uitverkocht

Schapenvlees

Schouderbout

38,75

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5013 reviews.