Shortribs asian style
Description
Recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 kilo shortribs
· 5 tenen knoflook, geperst
· 5 centimeter gember, fijn gesneden
· 200 milliliter sojasaus
· 50 milliliter ketjap
· 2 eetlepels bruine suiker
· 2 eetlepels sesamzaadjes
· 1 chilipeper, gesneden Benodigdheden:
· Zaag
· aluminiumfolie
Instructions
1. Zaag de shortribs in 4 gelijke stukken.
2. Meng de knoflook, gember, sojasaus, ketjap, bruine suiker, sesamzaadjes en de chilipeper met elkaar tot een gladde massa.
3. Voeg de marinade bij de shortribs en laat dit minimaal 4 uur marineren, maar een nacht is beter.
Bereiding:
1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 120 graden.
2. Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
3. Leg de shortribs direct uit de marinade op het rooster en sluit de deksel.
4. Laat de ribben nu voor ongeveer 2,5 uur roken.
5. Na 2,5 uur pak je de shortribs 1 voor 1 in in aluminiumfolie.
6. Leg ze opnieuw op de BBQ voor 2 – 2,5 uur.
7. Prik na 2 uurtjes met een prikker door het aluminiumfolie. Als je nog weerstand voelt dan laat je ze nog een half uurtje liggen.
8. Pak de shortribs uit de aluminiumfolie en pas ze weer opnieuw in. Laat ze rusten voor ongeveer 15 – 20 minuten.
9. Eet smakelijk
Aanbieding
Aanbieding