Schichtfleisch uit de Dutch Oven
- Prep Time: 0,5
- Cook Time: 3
- Total Time: 0 hours
Description
Een klassieker: Schichtfleisch uit de Dutch Oven
Ingredients
- 2,5 kilo Varkensnek z/b
- 300 gram gerookt spek
- 3 grote uien
- 2 paprika’s
- 175 gram bbq rub pig powder
- 200 ml bbq sauce
Instructions
- snij de varkensnek een dag van te voren in 1,5 cm dikke schijven en bestrooi deze met de pig powder en plaats deze afgedekt een nacht in de koelkast.
- Snij de paprika en uien grof.
- Bedek de bodem van de DO met de bacon, graag iets tegen de zijwand omhoog. leg eerst een laag vlees en dan een laag uien en paprika, doe dit tot de DO vol is, je kunt ook grof gesneden aardappels gebruiken om de DO verder op te vullen. Je kunt deze het best het laatste uur toevoegen en meekoken
- Doe als laatste de bbq saus over het vlees.
- Zet de Do op je aangemaakte kolen of hang deze boven een vuurschaal maar doe ook 10 gloeiende kooltjes op het deksel
- Houd rekening met een kooktijd tussen de 2 a 3 uur.
- Eet smakelijk
Roast