Rosbief uit de oven
Description
Rosbief is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. In dit geval de achtermuis (eye of round)
Perfect gebakken is het een klassieker die super lekker smaakt. Wij laten je zien hoe.
Instructions
- Verwarm een hete lucht oven voor op 180°C, boven-onder warmte stand
- Smelt de boter in een braadpan
- Kruid de rosbief rondom flink met de beef or steak rub
- Laat de rosbief op hevig vuur circa 10 minuten rondom aanbraden
- Plaats de rosbief in het midden van een ovenschotel tezamen met de jus uit de pan.
- Gebruik de vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees te bepalen
- Tijdsduur circa 45 minuten echter korter indien de kerntemperatuur max. 55 graden is.
- Het vlees moet vanbinnen mooi rose zijn met langs de buitenkant een bruine kors
- Haal de rosbief uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie gedurende 10 minuten
- Hierna in dunne plakken snijden en serveren
Notes
Bij dit recept nodig:
BBQ American style