Rosbief uit de oven

eye-of-round-rosbief
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eye-of-round-rosbief

Rosbief uit de oven

  • Author: jan aalvink

Description

Rosbief is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. In dit geval de achtermuis (eye of round)

Perfect gebakken is het een klassieker die super lekker smaakt. Wij laten je zien hoe.


Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm een hete lucht oven voor op 180°C, boven-onder warmte stand
  2. Smelt de boter in een braadpan
  3. Kruid de rosbief rondom flink met de beef or steak rub
  4. Laat de rosbief op hevig vuur circa 10 minuten rondom aanbraden
  5. Plaats de rosbief in het midden van een ovenschotel tezamen met de jus uit de pan.
  6. Gebruik de vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees te bepalen
  7. Tijdsduur circa 45 minuten echter korter indien de kerntemperatuur max. 55 graden is.
  8. Het vlees moet vanbinnen mooi rose zijn met langs de buitenkant een bruine kors
  9. Haal de rosbief uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie gedurende 10 minuten
  10. Hierna in dunne plakken snijden en serveren

 


Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4062 reviews.