Ribeye van de BBQ

ribeye bbq
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
ribeye bbq

Ribeye van de BBQ

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: admin

Description

Dit stuk vlees is een geweldige hit op elke BBQ-avond. Het vlees is afkomstig van de rib van een rund en bevat meer vet dan biefstuk en dat geeft de ribeye ook zijn geweldige smaak. Wil je een stuk vlees met een geweldige smaak, maar ook met een stuk bot er in op tafel zetten, ga dan voor een cowboy steak. Deze steak is een ribeye maar dan met een stuk bot er in. 


Ingredients

Scale
  • 1 dikke ribeye (wij verkopen alleen dikke ribeye)
  • Peper en grof zeezout

Instructions

1. Haal je ribeye half uur van te voren uit je koelkast.

2. Strooi royaal grof zeezout over de ribeye .

3. Laat dit een half uurtje liggen.

Bereiding van de ribeye:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 230 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, verwarm deze mee.

2. Haal het zout van je ribeye en dek deze droog.

3. Grill de ribeye 2 minuten per zijde.

4. Laat je vlees zo veel mogelijk op 1 plek liggen, speel met je deksel om vlammen te voorkomen.

5. Als de kerntemperatuur 50 graden is haal je de ribeye van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie. Pak hem niet in, want dan gaart die te ver door.

6. Snij het vlees nu in mooie dunne plakken en bestrooi hem met alleen peper. Eet smakelijk!


Notes

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl

 

Aanbieding!
Uitverkocht

BBQ American style

Ribeye

24,99

Aanbieding!

Aanbieding

Beef short ribs

15,99
Aanbieding!

Aanbieding

Buikspek

Vanaf: 10,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

23,99
Aanbieding!

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.