Ribeye met groene kruiden

Ribeye met groene kruiden
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ribeye met groene kruiden

Ribeye met groene kruiden

  • Author: jan aalvink
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Ribeye is misschien wel één van de beste steaks om op de barbecue te bereiden. Met groene kruiden en olijfolie is het helemaal geweldig.


Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de Ribeye met groene kruiden:

  • Mooi stuk ribeye in steaks
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel bieslook
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel munt
  • Fleur de Sel zeezout
  • Peper

Benodigdheden voor de Ribeye met groene kruiden:

Gietijzeren plaat/pan of een speksteen.


Instructions

Voorbereiding voor de Ribeye met groene kruiden:

  1. Meng de olie, bieslook, oregano, rozemarijn, munt en wat grof zeezout met elkaar.
  2. Haal de ribeye uit de koelkast en smeer hem in met het kruidenmengsel.
  3. Laat de ribeye nu 1 uur op kamertemperatuur komen, ondertussen marineert het vlees in het kruidenmengsel waarmee je het hebt ingesmeerd.

 

Bereiding voor de Ribeye met groene kruiden:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 230 graden.
  2. Laat direct de gietijzeren plaat of pan of de speksteen mee verwarmen.
  3. Als de BBQ op temperatuur is en het gietijzer/speksteen gloeiend heet is, giet je er een beetje olie op en vervolgens leg je de steak erop.
  4. Na 2 minuten draai je de ribeye om en grill je hem nog 2 minuten.
  5. Als de kerntemperatuur 52 graden is, mag hij van de BBQ. Je legt de ribeye vervolgens nog een aantal minuten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.
  6. Serveer de ribeye met vers gemalen peper en fleur de Sel

Eet smakelijk


Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3199 reviews.