
Ribeye & Potato Skillet Roast
Description
Binnen een handomdraai een heerlijk simpele maar effectieve maaltijd op tafel! Uiteraard kun je dit ook eenvoudig voor elkaar boksen op je gasfornuis, maar met het lekkere weer van afgelopen week was Dani niet uit de achtertuin weg te slaan 😎☀️
Hier laat hij zien hoe je eenvoudig een Ribeye en aardappeltjes roast maakt in één pan! (PS. Hij is vergeten tijdens het filmen om de ui en knoflook er aan toe te voegen, die hadden het helemaal afgemaakt 😉) 🥩🍖
PPS. Paprika en/of courgette zouden ook lekkere toevoegingen hieraan geweest zijn! 😋
Ingredients
- 1 Primerib of ribeye steak (ongeveer 300–400 g, dik gesneden)
- 500 g kleine krielaardappeltjes (eventueel gehalveerd)
- 1 rode ui (in ringen)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 takje rozemarijn (of 1 tl gedroogde)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el roomboter
- 2 el olijfolie
- Zout & versgemalen peper
Instructions
- Haal de primerib op tijd uit de koelkast (30 min vooraf) zodat ‘ie op kamertemperatuur komt.
- Kook de krieltjes 10 minuten voor in gezouten water, giet af en laat even uitdampen.
- Verwarm een gietijzeren skillet op een BBQ met deksel (indirect vuur) of op het fornuis op middelhoog vuur.
- Voeg olijfolie en 1 el boter toe.
- 👉 Nog geen Prime Rib in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
- Voeg de krieltjes toe aan de pan. Bestrooi met paprikapoeder, zout, peper en rozemarijn.
- Bak ze 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep regelmatig om.
- Voeg halverwege de rode ui en knoflook toe.
- Schuif de aardappels een beetje naar de zijkant.
- Voeg nog een el boter toe aan de pan en leg de ribeye in het midden.
- Bak de primerib tot een kern van 53 graden voor medium-rare.
- Laat het vlees rusten op een bord onder aluminiumfolie.
- Snijd de ribeye in mooie plakken tegen de draad in.
- Serveer het vlees bovenop of naast de aardappels.
- Maak het af met een lik grove mosterd of een frisse chimichurri.
Notes
Bij dit recept nodig: