
Recept Boerewors
- Prep Time: 1
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 31 minutes
- Category: charcuterie
- Method: bbq
- Cuisine: zuid afrika
Description
Lekkere Zuid Afrikaanse worst om zelf maken.
Ingredients
- 1.5 kg grof gemalen rundvleessnippers 80/20
- 1.5 kg grof gemalen varkenssnippers 80/20
- 500 g kinnebakspek van de varken, grof gemalen
- 15 gram per kilo zout
- 2 gram per kilo zwarte peper
- 3 gram per kilo koriander
- 1 gram per kilo nootmuskaat
- 1 gram per kilo kruidnagelpoeder
- 0,5 gram per kilo thijm
- 125 ml per 3,5 kilo goede kwaliteit azijn
- 50 ml Worcestersaus
- Dikke varkensdarmen
- Hier vind u de benodigdheden.
Instructions
- Meng de vleessoorten goed door elkaar.
- Meng nu alle droge ingredienten door het vleesmengsel.
- Meng azijn en Worcestersaus door elkaar en verdeel over het worstmengsel en meng luchtig, maar goed door elkaar.
- Laat dit mengsel even een uurtje rusten en meng dan nog een keer goed door elkaar.
- Vul de varkensdarmen vrij dik met worstmengsel. Goed stevig, maar niet te strak.
- Als de darm gevuld is met het worstmengsel knoop je het uiteinde goed dicht.
Nutrition
- Fat: 20
Worstmaken
Â
Ratio rund tot vark so 60/40, en niet varken vet, maar schaapvet. Ook schaap darme tot dun wors. Smaaklik 🙂