Recept: Bierworst
- Prep Time: 1
- Cook Time: 30 min
- Total Time: 31 minutes
- Category: Brunch
- Cuisine: French
Description
Lekker zelf maken, heerlijk
Ingredients
- Ingrediƫnten
- 1 kg vlees, helft varkensschouder, helft varkensbuik`
- Varkensdarm (te bestellen bij de betere slager)
- 14 g zout
- 5 g peper
- 1,5 g foelie
- 1 jeneverbes
- 1 blaadje salie
- 1 dl. kruidig bier
- Extra benodigdheden
- Vleesmolen, vijzel en worststopper (te koop bij goed gesorteerde kookwinkels)
- Hier vind u de benodigdheden
Instructions
- Maal het vlees grof in een vleesmolen. Vijzel alle specerijen fijn en kneed het met schoongewassen handen goed door het vlees.
- Spoel de darmen schoon in ruim water. Stop het vlees met een worststopper in de darmen. Let erop dat je dit niet te langzaam of te snel doet, er mag zo min mogelijk zuurstof in terecht komen. Knijp om de 10 a 12 cm in de worst om het deeg een klein beetje te verschuiven. Draai de worst op deze keer een paar keer rond en herhaal het tot het einde van het worstdeeg.
- Laat de worsten een dagje rusten in de koelkast tussen droge theedoeken, zo kunnen de smaken goed intrekken. Bak vervolgens de worstjes in een scheutje olie aan beide kanten bruin in 7 minuten op laag vuur.
Nutrition
- Fat: 25