Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork uit de Dutch Oven
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork uit de Dutch Oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Pulled Pork kan gemakkelijk in 4 uurtjes gemaakt worden zonder dat de smaak er minder op is.

Hiervoor gebruik je een Dutch Oven. Het vlees blijft heerlijk mals en sappig. 


Ingredients

Scale
  • 2 kilo procureur
  • Mosterd
  • BBQ rub, ik gebruik hiervoor de No Rubbish – Fast & Flavoured
  • 125 milliliter appelazijn
  • 125 milliliter groente bouillon
  • 250 milliliter BBQ saus
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd

 

Benodigdheden:


Instructions

Voorbereiding voor de pulled pork uit de Dutch Oven:

  1. Smeer de procureur in met mosterd.
  2. Strooi nu de BBQ rub royaal over de procureur en laat dit in het vlees trekken voor ongeveer 1 uur.

Bereiding voor de pulled pork uit de Dutch Oven:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.
  2. Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout tussen de kolen.
  3. Leg nu het vlees op de BBQ en rook het vlees nu voor 2 uurtjes
  4. Ondertussen maak je de saus door de appelazijn, groente bouillon, BBQ saus, uien en de knoflook met elkaar te mengen in de Dutch Oven.
  5. Haal het vlees na 2 uur van de BBQ af en leg het in de saus in de Dutch Oven en sluit de deksel weer.
  6. Zet de Dutch Oven terug op de BBQ. Check het vlees na 2 uur weer opnieuw. Als het zacht genoeg is, mag het vlees van de BBQ af. Is het vlees nog niet zacht genoeg, dan controleer je elke 15 minuten op de gaarheid. Een handige truc om te controleren of het vlees gaar genoeg is, is om met een sateprikker in het vlees te prikken. Gaat de prikker makkelijk en zonder weerstand in en uit het vlees, dan is het gaar genoeg. Voel je weerstand, dan laat je het vlees nog even liggen.
  7. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en breng nogmaals op smaak met een beetje BBQ saus.

Serveer de Pulled pork eens met tortilla’s en coleslaw! Eet smakelijk!


Notes

Bij dit recept nodig:

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4971 reviews.