Pulled beef recept
Description
Ik ben weer eens even de keuken ingedoken om een receptje op te nemen; mijn go-to pulled beef 🤝🏽🥩 De winter is namelijk het perfecte seizoen voor stoofpotjes 😁
🚨 Als je dit recept nóg eenvoudiger wil maken, kan je natuurlijk de tomaten vervangen door een blik gepelde tomaten (maar als groenteboer zijnde zeg ik toch: vers is lekkerder) 🍅
Zelf een keertje deze pulled beef maken? Dit is hoe je het doet!
Recept van Dani van Gemert.
Ingredients
- 5 uien (halve ringen)
- 12–15 pomodori tomaten (in stukken)
- 1 stuk gember
- 4 tenen knoflook
- 3 winterpenen (in grove stukken)
- 1,5 tot 2 kg rundernek (chuck)
- Een paar blaadjes laurier
- 1 ruime liter runderbouillon
- paprikapoeder, kaneel, kurkuma, zout en peper
Instructions
- Snij alle groenten.
- Schroei de rundernek (chuck) aan in een grote pan tot het mooi bruin is.
- Voeg wortel en uien toe, roer door elkaar en bak nog even kort mee.
- Doe de tomaten erbij, gevolgd door bouillon.
- Voeg de kruiden en laurierblaadjes toe.
- Laat alles 6-8 uur zachtjes garen.
- Vergeet het niet af en toe door te roeren en na een uurtje of 4 of 5 kun je het al wel redelijk gemakkelijk uit elkaar trekken!
Notes
Bij dit recept nodig: