Prime Rib BBQ Special – Zo maak je ‘m perfect!

Prime rib bbq
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Prime rib bbq

Prime Rib BBQ Special – Zo maak je ‘m perfect!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Een prime rib is hét stuk vlees om indruk te maken. Met zijn prachtige marmering en volle smaak is dit een feestmaaltijd op zich. Hieronder lees je hoe je een prime rib van 1 kilo perfect bereidt op de barbecue – lekker langzaam, zodat je een sappig en boterzacht resultaat krijgt.


Ingredients

Scale
  • 1 kg prime rib (zonder bot)
  • 2 el grof zeezout
  • 2 el versgemalen zwarte peper
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder (optioneel voor een lichte rooksmaak)
  • 2 el olijfolie
  • Verse kruiden zoals tijm en rozemarijn (optioneel)
  • Kernthermometer

➔ Bestel hier jouw Prime Rib vers van Aalvink.nl →


Instructions

  1. Haal de prime rib zeker een uur van tevoren uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Meng het zout, de peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
  4. Wrijf de prime rib rondom in met olijfolie en bestrooi hem royaal met de kruidenmix.
  5. Eventueel kun je verse takjes tijm en rozemarijn bij de hand houden voor extra aroma tijdens het garen.
  6. Steek de barbecue aan en creëer een indirecte zone: aan één kant kolen of branders aan, de andere kant leeg.
  7. Streef naar een temperatuur van ongeveer 120-130°C in de BBQ.
  8. Voeg een blokje rookhout toe (bijvoorbeeld eiken, hickory of pecan) als je een lichte rooksmaak wilt.
  9. 👉 Nog geen Prime Rib in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
  10. Leg de prime rib op het rooster aan de koele kant van de BBQ (indirect).
  11. Steek de kernthermometer in het dikste deel van het vlees.
  12. Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van: 48–50°C voor mooi rood (rare) 52–54°C voor medium-rare
  13. Dit duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van je BBQ-temperatuur.
  14. Zodra de juiste kerntemperatuur is bereikt, haal je het vlees kort van de BBQ.
  15. Maak de barbecue heel heet (boven 200°C) of gebruik direct vuur.
  16. Grill de prime rib nu rondom kort af (ca. 1 minuut per kant) zodat je een mooie krokante korst krijgt.
  17. Laat de prime rib 10 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie. Hierdoor blijven de sappen mooi in het vlees.
  18. Snijd de prime rib in mooie plakken.
  19. Bestrooi eventueel nog met wat grof zout vlak voor het serveren.

Genieten maar! 🥩🔥


Notes

Bij dit recept nodig:

Aanbieding!

BBQ American style

Prime Rib

Oorspronkelijke prijs was: €25,99.Huidige prijs is: €23,99.

usp van aalvink

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5430 reviews.