
Porkloin roast uit de oven of Dutch oven
Description
Makkelijk te maken in de oven, een pronkstuk op tafel.
Ingredients
1,5 kg porkloin roast
1 theelepel olijf olie
1 theelepel zout
1/2 thee lepel zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde thijm
2 uien, dun gesneden in ringen
Instructions
Neem een braadslee of dutch oven groot genoeg voor de porkloin roast
Beleg de bodem met de dun gesneden ui ringen
Verwarm de oven voor op 220 graden
Wrijf de porkloin roast in met de olijf olie en bestooi de roast dan met het zout, peper en de thijm
Plaats de schaal in de oven voor 20 minuten en zet dan de temperatuur naar 180 graden
Gaar tot een kern temperatuur van 72 graden, laat dan het vlees 15 minuten rusten.
Van het vrij gekomen vocht in een heerlijk jus te maken naar eigen smaak en hierbij serveren.
eet smakelijk.
BBQ American style