Porkloin roast uit de oven of Dutch oven

porkloin roast
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Porkloin roast uit de oven of Dutch oven

  • Author: jan aalvink

Description

Makkelijk te maken in de oven, een pronkstuk op tafel.


Ingredients

Scale

1,5 kg porkloin roast

1 theelepel olijf olie

1 theelepel zout

1/2 thee lepel zwarte peper

1/2 theelepel gedroogde thijm

2 uien, dun gesneden in ringen


Instructions

Neem een braadslee of dutch oven groot genoeg voor de porkloin roast

Beleg de bodem met de dun gesneden ui ringen

Verwarm de oven voor op 220 graden

Wrijf de porkloin roast in met de olijf olie en bestooi de roast dan met het zout, peper en de thijm

Plaats de schaal in de oven voor 20 minuten en zet dan de temperatuur naar 180 graden

Gaar tot een kern temperatuur van 72 graden, laat dan het vlees 15 minuten rusten.

Van het vrij gekomen vocht in een heerlijk jus te maken naar eigen smaak en hierbij serveren.

eet smakelijk.


Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4062 reviews.