Porkloin roast aan het spit

porkloin roast

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
porkloin roast

Porkloin roast aan het spit

  • Author: Jan Aalvink
  • Category: grill
  • Cuisine: nl

Description

Een porkloin roast is eigenlijk een aantal ribkarbonades aan één stuk.Een lekker stoer stuk vlees op tafel.


Ingredients

Scale
  • 1 varkensroast met bot van ongeveer 1 kilo
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 3 kruiding kan naar smaak of:
  • 2 el Italiaanse kruidenmix
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 3 tot 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 nacht laten staan in deze marinade.

Instructions

  1. Bevestig de varkensroast aan het spit
  2. Bestrijk de roast met de gesmolten boter en plaats het spit terug in de oven
  3. Zet de grill-functie van de oven aan en stel de temperatuur in op 250-280 graden
  4. Grill de varkensroast gaar in ongeveer 45 tot 60 minuten
  5. Als de roast een mooie bruine korst heeft gekregen en gaar is, schakel de oven uit
  6. Laat de roast aan het spit hangen, voor ongeveer 10 minuten in de oven met gesloten deur  om deze nog even na te laten garen
  7. Snijd de gegrillde varkensroast in mooie plakken en serveer deze warm.

 

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4053 reviews.