Pork loin in spek van de bbq

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pork loin in spek van de bbq

  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

Scale
  • 125 Gram Ontbijtspek  

 


Instructions

Dep de Varkensfilet droog. 
Meng de BBQ Saus en de Appelazijn met elkaar. Injecteer om de centimeter dit mengsel in het varkensvlees met een injecteerspuit. Pak het strak in, in vershoudfolie en leg hem een nacht weg in de koelkast. 

Haal de volgende ochtend de filet uit de koelkast hem laat hem op kamertemperatuur komen.

Bestrooi de filet met de bbq rub 

Maak een rastermat van het ontbijtspek en wikkel deze om het varkensfilet. Maak hem vast met houten prikkertjes.  

Bereiding 

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 110 – 150 graden. Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout op de hete kolen en plaats je de varkensfilet op de grill. Sluit de deksel. Als de kerntemperatuur  58 graden is dan smeer je hem nog in met BBQ Saus, nu krijg die een mooi glimmende kleur. Sluit de deksel en wacht tot het vlees een kern heeft bereikt van 63 graden.  

Haal hem van de BBQ af en leg hem weg onder aluminiumfolie. Laat hem rusten voor 10 minuten voordat je hem aansnijd. Eet smakelijk! 


Aanbieding!

Aanbieding

Bavette

19,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

21,99
Aanbieding!

Aanbieding

Spareribs

11,99
Aanbieding!

Aanbieding

Varkensnek z/b

9,5023,75

 

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4036 reviews.