Pork belly burned ends

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pork belly burned ends

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Pork belly burned ends.

Simpel om te maken en gruwelijk lekker!


Ingredients

Scale

1 × Buikspek – 1500 gram

1 × Grate Goods Carolina Mustard Barbecue Sauce

1 × Pig Powder

1 × Rooksnippers Whiskey

Een bbq, kolen, alu bakje/folie, roomboter en wat bastard suiker.


Instructions

Maak je bbq klaar voor indirect bbqen op ongeveer 130 graden, Haal het zwoerd van de varkensbuik, verwijder de eventueel aanwezige ribtips (kraakbeen) en snij het in blokken van 5 cm.

Kruid het buikspek met de pig powder en leg het op een rooster, en voeg wat rook snippers toe op de kolen. niet teveel, persoonlijk houd ik niet van te rokerig.

Na 2 a 3 uur wanneer het spek een mooie kleur heeft haal ze van de bbq en leg ze in een alu cq ovenschaal, bestooi ze met bastard suiker en voeg roomboter toe en iets van de saus.

Dek de schaal af met alu folie en zet ze 1,5 tot 2 uur terug op de bbq Na ongeveer 2 uur haal je de schaal van de bbq en laat het vet van de spekblokjes lopen en voeg genoeg saus toe dat de blokjes aan alle kanten bedekt zijn met de saus, zet ze nog even een 15 minuten terug ennn eet smakelijk.


Notes

Heb geduld.

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5087 reviews.