Porchetta Italiaanse geroosterde varkensbuik
- Category: bbq
- Cuisine: italie
Description
Porchetta is een echte Italiaanse klassieker om te maken en perfect voor op een rotisserie op de BBQ. Perfect van smaak en super lekker! Met dit recept moet dat zeker lukken.
Maak de perfecte porchetta met dit authentieke Italiaanse recept van Aalvink.
Porchetta is een heerlijk geroosterd varkensbuik gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het sappige vlees met knapperig zwoerd is geliefd over de hele wereld en is perfect voor een feestelijke maaltijd of een speciale gelegenheid.
Waarom Aalvink de beste keuze is voor uw porchetta:
- Verse, ambachtelijke buikspek met zwoerd: Wij gebruiken alleen de beste kwaliteit varkensvlees, afkomstig van locale twentse boeren die met respect voor de dieren werken.
- Gedetailleerd recept met handige tips: Ons recept is eenvoudig te volgen, zelfs voor beginnende koks. We delen ook waardevolle tips om het perfecte resultaat te behalen.
Online kopen en thuisbezorgd:
Bestel je verse buikspek met zwoerd eenvoudig online en laat het thuisbezorgen, zodat je meteen aan de slag kunt.
Begin vandaag nog met het maken van uw eigen porchetta!
Met Aalvink haalt je gegarandeerd de perfecte ingrediënten voor jouw porchetta. Bestel vandaag nog en proef het verschil!
Heerlijk Toscaanse specialiteit van buikspek met zwoerd of zonder zwoerd
Ingredients
Instructions
- Allereerst moet u het spek insnijden met een scherp mes. Maak om de 5 mm een langwerpige snee in het spek. U kunt er ook voor kiezen om een ruitvorm in het spek te kerven. Leg het stuk buikspek dan met de spekkant naar beneden en wrijf het vlees goed in met zout en peper. Vervolgens de kruiden, knoflook en pijnboompitten met een mes fijnhakken. De verhouding kruiden moet u zelf bepalen maar ik zou niet te veel venkel en knfolook gebruiken. Tweentjes knoflook en twee theelepels venkelzaad zijn echt voldoende. Vervolgens het kruidenmengsel verdelen over het vlees en goed erin wrijven.
- Dan het vlees strak oprollen met rolladetouw vastmaken. Vervolgens de buitenkant van het vlees inwrijven met olijfolie en dan flink met peper en zout bestrooien. Dan op de bbq op hoge temperatuur. Hierdoor wordt de buitenkant mooi dichtgeschroeid. .dan op 130 graden afgaren tot een kerntemperatuur van 65 graden Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur te meten. Het vlees mag niet warmer zijn dan 70 graden! Het wordt dan te droog. Zodra de temperatuur van de kern rond de 65 graden is. En laat minimaal 10 minuten rusten.
BBQ American style