Picanha met wild zwijn
Description
Picanha met wild zwijn of varken
Ingredients
· Picanha
· 200 Gram Spek Van Wild Zwijn, Of Van Een Varken
· 100 Gram Geraspte Parmezaanse kaas
· Peper en Zout
Instructions
Snij de picanha in met een scherp mes. Doe dit aan de andere kant van de punt, dus het dikkere deel. Maak er een gat in en zorg dat je 1,5 centimeter aan beide kanten dicht laat.
Meng het spek met de Parmezaanse kaas en vul hiermee de picanha.
Trim het vet, zorg dat er ongeveer overal een gelijke hoeveelheid vet op zit. Haal zeker niet alles weg. Kerf het vet in en maak een ruitjespatroon. Doe dit met een scherp mes.
Bestrooi de picanha met peper en zout.
Bereiden
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 120 graden.
Leg de gevulde picanha op de BBQ met de vet kant naar boven. Steek een kerntemperatuurmeter in de picanha, zorg ervoor dat hij niet in het spek zit. Sluit de deksel!
Bij 48 graden mag de picanha van het rooster. Stook nu je BBQ heel hoog op, naar de 250+ graden. Leg de picanha nu boven de hete kolen met de vet kant naar beneden. Speel nu met de picanha en met het vuur. De picanha mag niet te lang in het open vuur liggen, ga zo door tot die een temperatuur heeft van 52 graden intern.
Pak hem losjes in en leg hem nog een half uurtje weg om te rusten.
Snij mooie pakken en serveer hem met een chimichurri.
Eet smakelijk!