Pasta Carbonara
Description
Wil jij nou ook een keer een échte, originele pasta carbonara maken zoals de Italianen dat doen? Kijk dan dit recept even af!
Het is makkelijk, vult fantastisch en is een overheerlijke maaltijd voor iedere dag van de week! 🍝🤌🏼
Ingredients
- Een heerlijk blokje Guanciale
- 4 eidooiers en een eiwit
- Pecorino Romano
- Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)
- Peper (en zout naar smaak)
Instructions
- Bak de blokjes guanciale goudbruin, maar niet te donker.
- Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Vergeet niet het water goed te zouten!
- Klop de eieren los met de eidooier in een kom. Roer er de twee soorten kaas en lekker veel zwarte peper doorheen.
- Giet de pasta af (bewaar zeker 1 flinke kop van het kookvocht, oftewel: het pasta-water) en doe terug in de kookpan. Doe de guanciale (of pancetta) erbij, en doe bakvet bij je eiermengsel. Roer door. Belangrijk! Doe het vuur uit en giet dan het kaas-ei mengsel erbij en roer het goed om. Voeg langzaam steeds wat kookvocht erbij om het extra smeuïg te maken. Dit kun je op héél zacht vuur doen, maar als het goed is, zit er nog genoeg restwarmte in de pan. Verhit het zeker niet te hard, want dan krijg je roerei. Maar je hebt genoeg warmte in de pan nodig om alles bij elkaar te laten binden.
- Blijf goed roeren tot het een smeuïge carbonara wordt.
Notes
Bij dit recept nodig: