Ouderwets recept neagelholt

nagelholt

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ouderwets recept neagelholt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Ouderwetse neagelholt. tijd brengt de smaak


Ingredients

Scale

1 kilo eye of round

25 gram colorozo zout

2 gram kruidnagel

3 gram nootmuskaat

vacuumzak optioneel


Instructions

Ontdoe de eye of round rondom van vet en vliezen.

Meng het zout met de kruiden

Wrijf het vlees rondom goed in

Doe het in een vacuumzak en trek deze vacuum.

Bewaar deze 3 weken in de koelkast en draai de zak elke 2 dagen

Hierna het vlees uit de zak halen en goed afspoelen en hierna afdrogen en op een niet al te warme plek met enige tocht laten drogen. ontstaat er witte uitslag dan deze met een doek en azijn weg poetsen.

minimaal 3 weken drogen, voor de beste smaak is enkele weken langer beter.


Aanbieding!

Aanbieding

Beef short ribs

15,99
Aanbieding!

Aanbieding

Buikspek

Vanaf: 10,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

23,99
Aanbieding!

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.