Ossobucco

ossobucco
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
ossobucco

Ossobucco

  • Author: jan aalvink

Description

Ossobucco een echte Italiaanse klassieker.


Ingredients

Scale
  • 2 kalfsschenkels
  • 2 eetlepels bloem
  • Zeezout naar smaak
  • Vers gemalen peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • Een half glas witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1l runderbouillon
  • Een takje rozemarijn
  • 5 blaadjes salie
  • Een laurierblaadje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • Een klein bosje peterselie

Instructions

Voorbereiding:

  1. Verwijder de schil van de ui, schil de wortel en maak de stengel bleekselderij schoon.
  2. Snijd de groenten daarna in kleine stukjes.
  3. Snijd het randje vet van de kalfsschenkels aan de zijkant helemaal door, hierdoor voorkom je dat het vlees krom trekt, zodra dit in de hete olie gaat.

 

Bereiding van de Ossobuco

  1. Doe wat van de bloem op een bord. Bestrooi de kalfsschenkels met peper en zeezout en haal deze door de bloem.
  2. Verwarm de olijfolie en bak de kalfsschenkels aan beide kanten bruin. Als de stukken vlees een mooie kleur hebben, dan haal je dit uit de pan.
  3. Vervolgens doe je alle gesneden groente in de pan. Bak deze mee gedurende 2 tot 3 minuten.
  4. Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Laat de wijn inkoken, zodat de alcohol verdampt. Voeg daarna ook de tomatenpuree toe en leg de schenkels weer in de pan.
  5. Als laatste schenk je de bouillon in de pan. Breng deze aan de kook en voeg tot slot ook 1 teen knoflook, het takje rozemarijn, het laurierblaadje en de blaadjes salie toe. Draai het vuur op laag en laat de Ossobuco 2,5 uur garen totdat het vlees helemaal gaar is.
  6. Controleer na 2,5 uur of de saus de juiste dikte heeft. Mocht dit niet het geval zijn, laat de deksel dan van de pan en kook de saus verder in tot de gewenste dikte ontstaat.

Bereiding van de gremolata

  1. Rasp één citroen en voeg het citroenrasp samen met de peterselie en de tweede teen knoflook in een blender of staafmixer. Pureer de ingrediënten tot een heerlijke geurige gremolata.
  2. Serveer de Ossobuco op de traditionele manier in combinatie met een risotto of met een salade. En breng de gremolata aan op het vlees. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 3779 reviews.