Op stro gerookte picanha

stro gerookte picanha

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Op stro gerookte picanha

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Recepr van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 Picanha

· Olijfolie

· Grote hand vol met stro

· Peper en Zout

· Chimichurri

· Ingelegde rode uien


Instructions

Voorbereiding

Trim de bovenkant van de Picanha, hier zit een dikke laat vet. Snij niet alles weg. Het vet mag nog wel tussen de 2 – 5 mm blijven zitten. Kerf met een scherp mes, ik heb een Stanley mes gebruikt een ruit patroon in het vet, maar zorg dat je het vlees niet raakt. Smeer het vlees in met olijfolie en zout het hele vlees inclusief het vet. Strooi de versgemalen peper alleen aan de vleeskant. Laat het vlees nu ongeveer 45 minuten rusten, zodat alle smaken in het vlees kunnen trekken. Doe dit buiten de koelkast, dan is hij direct mooi op kamertemperatuur.

Week het stro in water voor 3 kwartier.

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 130 graden.

Als de BBQ op temperatuur is, haal je het stro uit het water en wring je het uit. Leg op het rooster van je BBQ een bedje van stro waar de Picanha op past. Leg nu de Picanha op het stro met de vetkant naar boven en steek en kerntemperatuurmeter in het vlees. Sluit de deksel van de BBQ en laat de Picanha liggen tot een kern van 48 graden. Het stro gaat mooi roken, waardoor de picanha straks een heerlijke smaak gaat krijgen! Als de temperatuur bereikt is haal je de Picanha van de grill en laat je je BBQ heel heet worden. Let wel op dat je de deflector weg haalt in je kamado.

Als al je kolen extreem heet zijn gaat de Picanha terug op het rooster, leg hem met de vetrand naar beneden. Speel nu met het vuur en met je Picanha. Draai hem af en toe en leg hem af en toe neer op een koelere plek in je BBQ. Speel zo ongeveer 1 – 2 minuten per kant. Als het goed is is de kern nu opgelopen naar 52 – 55 graden. Dit is de temperatuur die je graag wil hebben.

Laat je Picanha nu rusten onder een stuk aluminiumfolie voor 20 minuten.

Snij de Picanha haaks op de draad in stukken van 1 centimeter. Serveer dit samen met de ingelegde rode ui en de chimichurri.

P.s. Zoals je op de foto ziet heb ik de Picanha bereid op een Quoco, dit is een grote BBQ met een grillring eromheen. In het midden van deze ring zit een vuurkorf. Hierin maak je een open vuur. Let bij deze bereiding wel op dat het veel langer duurt voordat de Picanha klaar is. Ook moet je er goed op letten dat je stro geen vlam vat.


Aanbieding!

Aanbieding

Beef short ribs

Oorspronkelijke prijs was: €16,99.Huidige prijs is: €16,50.
Aanbieding!

Aanbieding

Buikspek

Vanaf: 10,50
Aanbieding!

Aanbieding

Picanha

Vanaf: 22,99
Aanbieding!

Aanbieding

Spareribs

Oorspronkelijke prijs was: €12,99.Huidige prijs is: €12,50.

 

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5053 reviews.