Oosterse Buikspek

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oosterse Buikspek

  • Author: jan Aalvink

Description

Een heerlijk recept van Marco van Houten

@marcovh_bbq


Ingredients

Scale

Ingrediënten:

1 Kilo Buikspek met zwoerd

2 Eetlepels Chinese

Five spices kruiden

2 Eetlepels Bruine suiker

3 Eetlepels Lichte Sojasaus

3 Eetlepels Water

2 Theelepels Chilivlokken

2 Theelepels Appelstroop

150 ML Gin

1 Teen knoflook

250 Gram Zeezout

Rookhout


Instructions

Voorbereiding: We gaan beginnen met de marinade. Meng de Chinese 5 spices kruiden, Bruine suiker, Sojasaus, Water, Chilivlokken, Appelstroop, Gin en de Knoflook in een bakje waar de Buikspek in past door elkaar.

Snij het buikspek een beetje bij, tot hij gelijkmatig gevormd is. Kerf het zwoerd van het spek in een ruitjespatroon met een heel scherp mes, ik heb hier een stanleymes voor gebruikt. Zorg dat je diep door het vet heen snijd, maar let op dat je het vlees niet raakt.

Leg het buikspek in de bak met marinade, zorg ervoor dat de marinade alleen het vlees aanraakt en niet het zwoerd. Ik heb hiervoor een aantal saté prikkers voor gebruikt om hem boven de marinade te houden.

Schep voorzichtig nu het zout op het zwoerd van de buikspek en verdeel deze gelijkmatig.

Leg het buikspek weg in de koelkast zonder hem af te dekken, voor 24 uur.

Grillen: Steek de BBQ aan en maak hem gereed voor indirect. Laat de temperatuur naar de 160 graden gaan.

Haal het buikspek uit de koelkast en dep hem droog aan de onderkant, laat het zout op het zwoerd zitten. Leg een handje rookhout op de kolen en leg het buikspek op de BBQ met het zwoerd naar boven en laat hem voor 40 minuten roken. Haal na 40 minuten het buikspek van de BBQ af en laat de temperatuur oplopen naar 220 graden indirect. Haal ondertussen het zout van het zwoerd af en dep het zwoerd schoon met keukenpapier. Als de temperatuur 220 graden is leg het buikspek weer terug op de BBQ en laat hem nog 40 minuten liggen. Hou het vlees wel in de gaten, want het zwoerd zal nu gaan poppen, maar het mag niet zwart worden. Haal het buikspek van de BBQ en laat hem even rusten. Snij hem in plakken of blokken en serveer hem met sojasaus! Eet Smakelijk!

Aanbieding!

Aanbieding

Bavette

19,50
Aanbieding!

Aanbieding

Entrecote

21,99
Aanbieding!

Aanbieding

Spareribs

11,99
Aanbieding!

Aanbieding

Varkensnek z/b

9,5023,75

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4044 reviews.