
One pot pulled pork
Description
Ik wilde dit recept eigenlijk op de barbecue maken maar t was nogal slecht weer dus heb mn plek weer achter het aanrecht gevonden (net zo makkelijk wel) 👨🏻🍳
Het is geen geheim dat stoofpotjes en pulled beef/pork/chicken een paar van mn favorieten zijn, dus hierbij nog een one-pot meal waar je eigenlijk geen omkijken naar hebt! 😎
Ingredients
- 3 hamschijven
- dry rub naar smaak
- ➔ Bestel hier jouw hamschijven vers van Aalvink.nl →
- 2 rode uien
- 4 geplette knoflooktenen
- 500 ml groentebouillon
- 2 el appelciderazijn toe.
- 5 el BBQ-saus
Instructions
- Bestrooi 3 hamschijven met dry rub (gerookt paprikapoeder, uienpoeder, zout, peper, knoflookpoeder, komijn).
- Bak het vlees kort bruin in de pan met wat olie.
- Haal eruit, bak 2 rode uien (grof) + 4 geplette knoflooktenen in zelfde pan.
- 👉 Nog geen Hamschijven in huis? Bestel hem hier vers bij Aalvink.nl!
- Leg vlees terug, voeg 500 ml groentebouillon + 2 el appelciderazijn toe.
- Laat 4 uur zachtjes stoven met deksel tot vlees uit elkaar valt.
- Trek uit elkaar, meng met stoofvocht + 5 el BBQ-saus (ik kwam wat te kort dus heb een paar el ketchup, 3 el mosterd, en een scheut Worcestershire toegevoegd)
- Nog 5–10 min laten intrekken zonder deksel.
- ik had de bouillon ook nog een beetje ingedikt met wat bloem trouwens, dit is eigen voorkeur, je kan ook iets minder water gebruiken!
Notes
Bij dit recept nodig: