Lekker draadjesvlees recept van oma.
- Prep Time: 40 minuten
- Cook Time: 2 uur
- Total Time: 0 hours
- Category: Stoofpot
- Cuisine: Hollands
Description
Je kent vast nog wel het draadjesvlees zoals oma dat vroeger altijd maakte. De pan die uren op het vuur stond te pruttelen en de heerlijke geuren die van de pan kwamen. Zeker op die gure herfst- en winterdagen een hartverwarmende maaltijd. Met dit recept maak je het zelf met:
(H)eerlijk Twents vlees voor een (H)eerlijke prijs.
Ingredients
- 600 gram riblappen
- 40 gram boter
- 1 laurierblad (of meer naar smaak)
- 2 kruidnagels
- 1 eetlepel azijn
- 1 plak peperkoek
- Peper en zout
De riblappen kun je ook vervangen door de wat vettere stooflappen als je daarvan houdt.
Instructions
- Neem het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Bestrooi het met peper en zout naar smaak.
- Verhit de boter in een ruime braadpan en laat het schuim wegtrekken.
- Schroei het vlees aan beide kanten snel dicht.
- Bak het vlees in circa 10 minuten goed bruin.
- Temper het vuur en schenk langs de rand van de pan zoveel water bij dat het vlees onder staat.
- Voeg het laurierblad, de kruidnagels, de peperkoek en de azijn toe en stoof het vlees met het deksel op de pan in ongerveer anderhalf tot twee uur goed gaar.
Notes
BBQ American style
Roast
BBQ American style