Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krokant pritong baboy

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Krokant pritong baboy, Filepijns buikspek.


Ingredients

Scale

1 kilo Buikspek in grove dobbelstenen gesneden

3 eetlepels natuur azijn

zout naar smaak

Zwarte peper naar smaak

3 teentjes knoflook fijn geperst

Olie om in te frituren/bakken


Instructions

  1. Doe alle ingredienten in een kom behalve de olie en meng het goed door elkaar en laat het een half tot een uur marineren.
  2. Dep het gemarineerde buikspek een beetje droog en laat het even staan
  3. Verhit de olie in een wok op 180 graden en zorg voor voldoende olie in de wok
  4. doe zoveel gemarineerd buikspek in de verhitte olie zodat het frituurt temp 160 graden
  5. Doe dit ongeveel 20 minuten of tot het voldoende bruin en knapperig is, (afhankelijk van de grote van de dobbelstenen buikspek.
  6. serveer met een pittige saus

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4971 reviews.