Korean bbq bavette
Description
Een recept van Marco van Houten
Ingredients
· 1 Kilo Bavette
· 2 theelepels honing
· 2 Theelepels Chinese rijstwijn
· 2 theelepels Soya saus
· 2 Theelepels Olie
· 2 Eetlepels Hoisin Saus
· 2 Theelepels verse Gember
· 2 tenen knoflook
· 1 Theelepel Chili Flakes
· Sinasappel zeste
· Peper
· 2 Lente uien
· Sesamzaad
Instructions
Voorbereiding:
- Meng de Honing, Chinese rijstwijn, soya saus, olie, hoisin saus gember, knoflook, chiliflakes en de sinasappelzeste door elkaar tot een marinade.
- Breng op smaak met een beetje peper.
- Snij het overtollig vet van de bavette en stop het vlees in een grote ziplock zak. Giet hier de marinade bij en sluit de zak.
- Masseer de marinade goed door het vlees en leg dit weg voor minstens 3 uurtjes.
- De bavette mag buiten de koeling blijven, dan is het vlees straks op kamertemperatuur.
Bereiding
- Steek je BBQ aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Ik heb een plancha plaat op mijn BBQ gelegd, maar je kan ook heel goed een rooster gebruiken natuurlijk.
- Schenk de marinade uit de zak in een gietijzer pannetje en zet dit boven de hete kolen. Dit gaat mooi indikken tot een dikke saus.
- Als deze is ingedikt laat je hem iets afkoelen. Als hij is afgekoeld mag hij gemengd worden met de fijngesneden lente uien.
- Grill nu de bavette per kant een minuut of 3-4. Meet de kern op dat mag dan 45 graden zijn voor mooi rosé. Leg hem weg onder aluminiumfolie en laat hem rusten voor een 10 – 15 minuten.
- Serveer de bavette met de gemarineerde lente uien en sesamzaadjes. Eet smakelijk!