Kiplollies

kiplollies
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kiplollies

Kiplollies

  • Author: jan aalvink

Description

Zo maak je de lekkerste kiplollies @marcobbq.nl

 


Ingredients

Benodigdheden:

  • Een stukje keukenpapier
  • Bbq, geschikt voor indirecte bereiding
  • Blokje rookhout, kersen of appel

Instructions

Voorbereiding van de kiplollies van de bbq:

  1. Snijd met een scherp mes de huid vlak onder het gewricht (2-3 centimeter vanaf de bovenkant) door tot op het bot. En schuif het vlees met vel wat naar beneden zodat het bot vrij komt.
  2. Pak een stuk keukenpapier en trek de huid naar boven en zet wat kracht om het over het gewricht te trekken.
  3. Snijd of knip met een schaar nu de losse delen weg.
  4. Duw het vlees zoveel mogelijk naar beneden en trek de huid naar beneden over het vlees.
  5. Haal de drumsticks nu door jouw favoriete bbq-rub en zorg dat de rub overal op het drumstickje zit.
  6. Herhaal dit bij elke drumstick.

Bereiding van de kiplollies van de bbq:

  1. Steek de bbq aan en maak hem gereed voor indirecte bereiding op 180 – 190 graden.
  2. Als de bbq op temperatuur is, leg je een blokje rookhout tussen je kolen en sluit je de deksel.
  3. Als de rook wit kleurt, zet je de drumsticks op het rooster. Deze laat je rechtop staan (op de foto gebruiken we hier het pannendekselrekje van IKEA voor).
  4. Als de kiplollies een kerntemperatuur hebben van 70 graden, lak je ze met jouw favoriete bbq-saus.
  5. Laat ze nu nog 15 – 20 minuten in je bbq staan zodat de kern kan stijgen naar 75 – 80 graden en dat de bbq-saus mooi karamelliseert.
  6. Nu zijn ze klaar en heb jij een fantastische snack. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

De waardering van www.aalvink.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4052 reviews.