]
Kerntemperaturen voor rundvlees, varkensvlees en kip
Om vlees en vis mooi gaar, niet te taai of te droog te bereiden, kunt u het beste gebruik maken van een kernthermometer. Ieder stuk vlees heeft een bepaalde kerntemperatuur waarbij het vlees mooi gaar is. De kernthermometer steekt u in het dikste stuk van het vlees. U stelt de kernthermometer in op de gewenste kerntemperatuur. De oven zet u 20 graden hoger dan de gewenste kerntemperatuur. Het vlees zal nu langzaam garen, waardoor het erg mals wordt. Ook bij gebruik van een barbecue kunt u de kernthermometer gebruiken om het vlees of de vis de juiste gaarheid te geven.
Rundvlees | Kerntemperatuur in graden celsius | garingstemperatuur | nagaring | |
Steak rare | 50 | 190 | 4 | |
Steak medium | 55 | 190 | 4 | |
Steak well done | 58 | 190 | 4 | |
Ossenhaas heel | 50 | 150 | 5 | |
Picanha | 52 | 130 | 7 | |
Longhaas | 55 | 140 | 7 | |
Cote de Boeuf | 55 | 170 | 7 | |
Ossenhaastournedos | 50 | 180 | 5 | |
Rib roast | 55 | 160 | 8 | |
Flank steak | 50 | 190 | 4 | |
Skirt steak | 50 | 190 | 4 | |
Brisket | 73 | 100 | 8 | |
Biefstuk | 55 | 180 | 5 | |
Schouderhaas | 55 | 170 | 4 | |
Burger | 55 | 180 | 4 | |
Varkensvlees | ||||
Spareribs | 90 | 110 | 6 | |
Buikspareribs | 90 | 110 | 6 | |
Pulled pork | 90 | 110 | 10 | |
Procureur steak | 180 | 3 | ||
Kotelet | 70 | 180 | 5 | |
Varkenshaas | 65 | 180 | 5 | |
Rack of Pork | 65 | 180 | 5 | |
Procureur | 63 | 130 | 7 | |
Kip | 75 | 160 | 6 | |
Vis | 55 | 150 | 2 | |