Kalfsschnitzel

kalfsschnitzel
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
kalfsschnitzel

Kalfsschnitzel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Total Time: 35m
  • Category: bbq
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Nederlands

Description

Kalfsschnitzel bereid met skillet en bbq


Ingredients

Scale
  • 500 gram kalfslappen
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 200 gram paneermeel
  • Zout en Peper
  • 250 gram roomboter
  • 1 citroen in partjes

Benodigdheden

  • Grote skillet

Instructions

Voorbereiding voor de Kalf Schnitzel :

  1. Leg de kalfslappen tussen 2 vellen huishoudfolie en sla het vlees met de skillet of vleeshamer tot ongeveer 5 mm dikte.
  2. Bestrooi de kalfslappen met peper en zout en haal vervolgens de kalfslappen door de bloem.
  3. Roer de eieren goed door elkaar. Zorg dat het eiwit en het eigeel goed met elkaar vermengt is.
  4. Haal de kalfslappen nu door het ei heen en zorg ervoor dat het vlees overal bedenkt is met een laagje ei.
  5. Haal vervolgens de kalfslappen door de paneer heen en druk het goed aan. Zorg dat er overal een even dikke laag paneer zit.
  6. Leg het blok roomboter in een pan en laat deze heel langzaam smelten. Blijf erbij en blijf zachtjes roeren. Je zal zien dat er eiwitten naar boven komen drijven, haal deze eruit met een schuimspaan.
  7. Giet de geklaarde boter in een schaaltje door een fijne zeef het liefst bekleed met een zeefdoek.

Bereiding van de Kalf Schnitzel:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 180 graden en laat de skillet mee verwarmen.
  2. Als de pan heet is giet je de geklaarde boter in de skillet en zorg je dat deze goed heet wordt.
  3. Leg de schnitzels in de skillet en bak deze goudbruin aan beide kanten.
  4. Serveer de schnitzels met een partje citroen.

Eet smakelijk!

 

Tip: Gebruik zo veel mogelijk geklaarde boter. Door een goede hoeveelheid boter krijg je een goed gebakken paneerlaag die mooi knapperig wordt en de panneerlaag hecht zich zo niet aan het vlees.


Notes

Bij dit recept nodig:

Uitverkocht

Kalfsvlees

Kalfslappen

16,99

Geef een reactie

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 5141 reviews.