Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Je eigen grillworst maken.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Maak zelf je eigen grillworst, je kunt aan dit basis recept zelf ook toevoegen.

Blokjes kaas, ham of sate saus.

Grillworst is populair bij de borrel, als beleg op brood of gewoon als vers gesneden plakje.


Ingredients

Scale
  1. 5 kilo varkensvlees 20%
  2. 5 kilo varkensvlees 30%
  3. 80 gram p/kg  grillworstmix
  4. Nitrietzout (16 gram p/kg)
  5. Kunstdarm
  6. Eventueel een klein beetje Dry Rub voor het afgrillen van de worst
  7. 5% water toevoegen tijdens het mengen.

Instructions

Maal je vlees door een 3 of 5mm plaat en voeg de kruidenmix + nitrietzout + 5% koud water toe aan het gehakt.

Meng tot een zeer sterke binding.

Knoop de kunstdarmen aan 1 kant dicht en stop het deeg in de darm zonder luchtbellen.

Kook de worst af totdat een kern temperatuur is bereikt van 71 graden, koel hierna de worst snel af in koud water en leg deze hierna een paar uur in de koelkast.

Hierna kun je de kunstdarm verwijderen en bestrooien met de rub en afgrillen op gewenste kleur.


De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.